Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

VVV kantoor in Maarn sluit deuren per direct

Nieuws

MAARN - De vrijwilligers van de VVV locatie in Maarn hebben besloten hun werkzaamheden per direct neer te leggen. Dit resulteert sinds deze week in een sluiting van het VVV kantoor in de bibliotheek/de Twee Marken.

door Monique José Timmermans

,,Wij hebben ons werk altijd met ongelooflijk veel plezier gedaan voor de inwoners en bezoekers van Maarn. Al enige tijd hadden wij echter het gevoel niet serieus te worden genomen door het bestuur en de manager van de VVV Utrechtse Heuvelrug en dat ons werk door deze partijen niet naar behoren werd gewaardeerd. De prettige contacten en dankbaarheid van de klanten in het kantoor hebben ons tot nu toe gestimuleerd om wel door te gaan.”

Het ongenoegen van de vrijwilligers in Maarn spitst zich toe op het gebrek aan communicatie en de locatie in de Twee Marken. Hierover heeft men andere ideeën naar voren gebracht, die echter niet gehoord werden. De vrijwilligers willen de voorgenomen sluiting van het VVV-kantoor in Maarn per 1 januari 2011 niet afwachten.

VVV Heuvelrug-manager Henny Verbruggen reageert desgevraagd dat hij zich de onrust kan voorstellen, aangezien de onduidelijkheid over hoe de organisatie er in de toekomst uit gaat zien lang duurt. ,,We zijn in juli 2009 een partnerplan aangegaan waarbij diverse partijen betrokken zijn om de Utrechtse Heuvelrug op de kaart te zetten, er komen meer taken richting VVV. Eén van de effecten ervan is dat er naast vrijwilligers - die zich met hart en ziel en overtuiging inzetten - meer professionele krachten in de front office gaan werken. Door de beleidsmedewerkers bij de gemeente wordt keihard gewerkt aan de vormgeving van de VVV Heuvelrug in de toekomst. Een consequentie is dat kleinere kantoren mogelijk vervangen gaan worden door een steunpunt (uitgebreid folderrek). In Maarn heeft men daaruit al conclusies getrokken.” Verbruggen steekt de hand ook in eigen boezem: ,,Ik ben druk en ben wel eens tekort geschoten op bepaalde punten in de communicatie.” Hij gaat praten met de vrijwilligers in Maarn in de hoop dat deze de Herfstvakantie de VVV nog willen bemannen. ,,Ik wil daarop niet vooruitlopen, maar informatievoorziening en bonnenverkoop wil ik wel waarborgen in Maarn.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15