Herfstworkshop voor kinderen bij Kaarsidee

Nieuws

LEERSUM- De komende maand wordt er weer een themaworkshop door Jitske Winters van Kaarsidee gegeven. Deze keer speciaal voor kinderen vanaf acht jaar. De data zijn 7 en 9 oktober.

door Marjan van den Dorpe

Kaarsidee is het hele jaar actief in het geven van workshops, themaworkshops en kinderfeestjes. Jitske Winters, de drijvende kracht van Kaarsidee, is daar ongeveer vier jaar geleden mee begonnen. De zolderverdieping werd omgetoverd tot een sfeervol atelier. Overal branden kaarsen en kaarsje en per seizoen zijn er weer andere dingen te zien. Een grote pot gevuld met parafine staat klaar om gebruikt te worden. Iedereen die creatief bezig wil zijn op het gebied van kaarsen en het versieren ervan is bij Kaarsidee welkom. Kennis van zake is niet een voorwaarde vooraf. Door de enthousiaste en kundige uitleg van Winters kan iedereen, jong en oud, meedoen. En dit alles onder het genot van een hapje en drankje. Want daar is Winters ook goed in. Na een workshop gaat iedereen voldaan met eigen werk huiswaarts.

Op donderdagmiddag 7 oktober en zaterdagochtend 9 oktober geeft Jitske Winters een workshop speciaal voor kinderen vanaf acht jaar. De donderdagmiddag begint om 16.00 uur eindigt rond zes uur in de avond. Op zaterdagochtend start deze workshop al om tien uur in de ochtend en duurt tot rond het middaguur. Voor deze dag geldt: belangstelling? Snel opgeven want er is nog maar een beperkt aantal plaatsen vrij.

Wat wordt er zoals gedaan op die dagen? De kinderen mogen drie kaarsen maken. Een paddestoel, een kaars in de vorm van een boomstammetje en een dinerkaars die in een pompoen komt te staan.Elk kind mag van thuis een schaal meenemen en deze tijdens de workshop zelf versieren. Jitske zorgt voor bladeren, eikeltjes en andere leuke dingen uit het bos om daar schaal mee op te vrolijken. De kosten voor deze workshop zijn €14,- per kind. Dit is inclusief iets te drinken en een traktatie.

Opgeven of aanmelden kan op de volgende manieren: per e-mail: kaarsidee@hetnet.nl; telefonisch: 0343- 46 14 36 of 06- 46393423. Het adres van Kaarsidee is: Wethouder de Langelaan 22 in Leersum. Meer info op: www.kaarsidee.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 23 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta gisteren
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column gisteren
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28