Vrijwilligers in ‘t zonnetje

Nieuws

DOORN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn afgelopen dinsdag vrijwilligers, die actief zijn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug, nu eens zelf in het middelpunt gezet. Bartiméus vormde het decor van deze vrolijke bijeenkomst.

Waardering voor werk vrijwilligers

door Rob Verbraak

Een zeventigtal vrijwilligers waren deze middag naar Bartiméus gekomen. Ze werden welkom geheten door wethouder Elisabeth van Oostrum. Na een kort openingswoord door Van Oostrum, waarin de waardering vanuit de gemeente voor het vrijwilligers werk centraal stond, gaf Toon van Lith, personeelsadviseur bij Bartiméus, een presentatie over de vorderingen van de nieuwbouw. Hierna kon een bezoek gebracht worden aan de manege Lis Hartel en/of aan de moestuin op het terrein, die weer in oude glorie hersteld wordt. Na terugkomst was er optreden van de band van Bartiméus en na een gezamenlijke maaltijd was het tijd voor het bekendmaken van de genomineerden en het uitreiken van de vrijwilligersprijzen.

In de categorie ‘Utrechtse Heuvelrug compliment’ waren de genomineerden de Tuindorpjongeren, Stichting Regionaliseringsproject gehandicaptensport Zeist en omgeving en vrijwilligers die betrokken zijn bij het project Luisteren in de Leunstoel. De winnaar van de oorkonde, en de bijbehorende prijs van €500,-, is het project Luisteren in de Leunstoel geworden. Het rapport van de jury noemde het ,,een uniek samenwerkingsverband. De vrijwilliger kan zich individueel inzetten. Een goed initiatief en een goede ontspanning voor diegene die wordt voorgelezen.” In de categorie ‘Pluim op de Hoed’ waren twee genomineerde vrijwilligers: Luty de Mooy uit Maarn en Frank Renssen uit Driebergen. De Mooy is al jarenlang actief als vrijwilliger bij de EHBO in Maarn-Maarsbergen en vrijwilliger in bejaardencentra. Renssen is lid bestuurder van een kamerorkest, voorzitter van de expositie commissie Kunstgilde Heuvelrug, lid Cultuurraad en betrokken bij Stichting Ateliers Driebergen. Renssen werd uiteindelijk door de jury uitgeroepen tot winnaar en ontving naast een oorkonde een beeld gemaakt door Nanda van der Vliet uit Maarn.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47