Straatfeest Vruchtengaard bevorderd leefbaarheid

23 september 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - Voor het eerst sinds de bouw van de woningen in de jaren zeventig was er afgelopen zaterdag een straatfeest voor de bewoners van de Vruchtengaard. Drie bewoners Aart Bakhuizen, Jaap Groeneveld en Jan Pols zijn de grote initiatiefnemers van dit straatfeest.

Feest voor bevorderen van leefbaarheid

door Rob Verbraak

Groeneveld: ,,Begin van dit jaar kwam het idee voor het organiseren van een straatfeest bij ons op. Eerst zijn we begonnen met een enquête onder de bewoners of er interesse voor een dergelijk evenement was. Bijna honderd procent van de retour ontvangen enquêteformulieren waren positief. We hebben toen een begroting gemaakt. We wilden wel de eigen bijdrage zo laag mogelijk houden. Van de gemeente en het Oranjefonds is er een geldelijke bijdrage ontvangen, van een aantal lokale ondernemers hebben we een bijdrage in de vorm van diverse artikelen ontvangen. Maar dit was bij lange na niet voldoende om de kosten te dekken. We zijn toen bij Heuvelrug Wonen terecht gekomen.”

Jos Sleyfer, directeur van Heuvelrug Wonen, vult hem aan. ,,Bij Heuvelrug Wonen hebben we een leefbaarheidsbudget, bedoeld voor huurders van Heuvelrug Wonen. Dit is om de leefbaarheid in de woonomgeving, de saamhorigheid en de onderlinge betrokkenheid te bevorderen. Bewoners kunnen een plan indienen en aantonen dat er voldoende draagvlak voor is. De uitvoering van het plan komt voor rekening van de inwoners zelf. Er kan wel gebruikgemaakt worden van de faciliteiten van Heuvelrug Wonen. Ook de kosten voor een springkussen en andere spullen worden door ons vergoed.” Van de 160 bewoners waren er 126 aanwezig op dit straatfeest.

advertentie
advertentie