Kunstkring Doorn 65 jaar

Nieuws

DOORN - De Kunstkring Doorn en omstreken viert dit jaar zijn 65-jarig bestaan. Doel van de Kunstkring is het bevorderen van het kunstzinnig leven in Doorn en omstreken. Elk jaar worden er voor de circa 240 leden een zevental bijeenkomsten in de Koningshof georganiseerd, met een tentoonstelling in één van de grote musea in Nederland als thema.

Concert van Orion ensemble op 29 september

door Rob Verbraak

Voorzitter van de Kunstkring, Jaap Heyse vertelt enthousiast. ,,Spreker op deze avonden is vaak de conservator van de tentoonstelling of diegene die de catalogus heeft verzorgd. Deze sprekers nemen ons die avonden mee in de technieken die gebruikt zijn en alle wetenswaardigheden. Na het bijwonen van een lezing als deze gaat men veel meer voorbereid naar de desbetreffende tentoonstelling toe. Dit jaar hebben we een avond over Kees van Dongen, Edvard Munch, het Rietveld Universum, Alexander de Grote, Ikonen uit Macedonië en de restauratie van Kasteel Amerongen op het programma staan."

Frédérique Westerhoff-König, programmacommissaris van de Kunstkring vult hem aan.,,Ter gelegenheid van ons jubileum wilden we niet alleen voor onze leden maar voor iedere belangstellende een speciale avond organiseren. Op 29 september is er in de Maartenskerk op het Kerkplein in Doorn een literair concert verzorgd door het Orion ensemble en als verteller Jan Terlouw, oud politicus en schrijver.”

Het Orion ensemble is een kamermuziekgezelschap met als vaste kern een pianotrio. Het werd opgericht in 2000 en geeft sindsdien vele concerten met als kenmerk een programmering zonder grenzen, qua bezetting, stijl, tijd en land. Eén van de krachten van het ensemble is het op originele wijze verbanden leggen tussen klassieke, jazz, Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek. Het ensemble onderscheidt zich door zijn veelzijdige, originele en thematische repertoire. De aangehouden programma’s vertonen elk een rode draad. Ieder programma is opgebouwd rond een bepaald thema. Op 29 september zal het Orion ensemble geen gewoon concert geven, maar een literair concert, een combinatie van woord en muziek. Jan Terlouw schreef ‘De wankele wereld’ en liet zich inspireren door de muziek van suite Del Angel van Astor Piazzola. Piazzola is bekend als componist van de muziek bij het huwelijk van Prins Willem-Alexander en prinses Maxima, waarbij Maxima haar tranen de vrije loop liet. Jan Terlouw vertelt en het Orion ensemble - met dochter Pauline Terlouw - laat de muziek klinken.

Kaarten voor deze avond zijn alleen vooraf verkrijgbaar. Voor leden is de toegang gratis. Leden kunnen kaarten bestellen per post bij het secretariaat of via e-mail info@kunstkringdoorn.nl. Voor niet leden zijn de kaarten á €10,- te koop via de plaatselijke VVV in het Cultuurhuis. Aanvang van het concert is om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. Tijdens het concert is er geen pauze.

Informatie over de Kunstkring is te vinden op de website www.kunstkringdoorn.nl. Via info@kunstkringdoorn.nl kan informatie opgevraagd over de voorwaarden van het lidmaatschap van de Kunstkring.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 10 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04