Najaarsgasten in de Sint Martinuskerk

23 september 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - Vier keer per jaar wordt er in de Sint Martinuskerk een avond gehouden waarop een gast vertelt over de combinatie tussen geloof en werk. In het voorjaar waren de gasten Marc Oortman en Hans van der Spek en 1 oktober is Angela Bueno de Mesquita de gast. Op 5 november komt Felicia Dekkers spreken.

door Rob Verbraak

Patrick Roost, voorzitter van de locatieraad locatie Doorn/Langbroek:,,Het doel van deze avonden is om mensen te laten zien hoe geloof en werk bij elkaar komen. We nodigen als gast mensen uit die hun roeping of verlangen volgen om het leven van anderen meer betekenis te geven. De gast mag een anderhalf uur durend programma samen stellen, waarbij nadere verdieping plaats vindt volgens de inzichten van de gast.”

Jeanette van Osselen, lid van het pastoraal team en verantwoordelijk voor het profiel Liturgie vult hem aan. ,,De twee avonden die we in voorjaar hebben georganiseerd, waar dertig geïnteresseerden bij aanwezig waren leverden veel positieve reacties op daarom hebben we besloten om dit initiatief voort te zetten.”

De spreker op 1 oktober is Angela Bueno de Mesquita. Zij is werkzaam als verpleegkundige op de eerste hulp in het Diaconessen ziekenhuis en zal deze avond daar meer over vertellen. Zij zal aan de hand van beeldfragmenten laten zien welke keuzes zij maakt en welke rol het geloof hierin speelt.

De volgende Najaarsgast, Felicia Dekkers, is Neerlandica, theologe en kunstenares. Tien jaar geleden werd zij door twee religieuzen (Augustijnen) gevraagd om toe te treden tot een bezinningscommissie van het klooster in Werkhoven. Deze activiteiten vormen het begin van Beeldzin, haar eigen bureau van waaruit zij studiedagen en trainingen verzorgt.

Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur in de Sint Martinuskerk, Dorpsstraat 15 in Doorn. Toegang is gratis en kaarten kunnen besteld worden via www.parochie-sintmaarten.nl/voorjaarsgasten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie