Servicepunt voor info over uitvaart

9 september 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - Volgende week dinsdag 14 september opent Tap Uitvaart een servicepunt waar belangstellenden informatie kunnen krijgen over wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart. Bij het servicepunt is informatie verkrijgbaar over een groot aantal onderwerpen. Over alle lokale en regionale mogelijkheden, over de kosten van de uitvaart en over de mogelijkheden om vooraf wensen vast te leggen.

Steeds meer wordt de uitvaart vooraf geregeld

door Rob Verbraak

Daarnaast is er veel informatie over minder voor de hand liggende zaken zoals urnen, as-sieraden, boedelopruiming, huisdieren, testamenten, huisbeveiliging tijdens de uitvaart, catering en bijzondere soorten van vervoer. ,,Het wordt steeds gebruikelijker om de uitvaart vooraf te regelen. Steeds meer wordt ervoor gekozen om zelfs al op jonge leeftijd alles wat komt kijken bij een uitvaart vast te leggen. Veel mensen vinden het een geruststellende gedachte dat het allemaal vastgelegd is en nabestaanden zich niet meer bezig hoeven te houden hoe de overledene zijn uitvaart geregeld wilde hebben”, vertelt Natalie Temming-Tap, eigenaar directeur van Tap Uitvaartzorg.

Henk Koelewijn, uitvaartzorg adviseur bij Tap, vult haar aan. ,,Niet alleen de details van de uitvaart kunnen vooraf vastgelegd worden, ook is het mogelijk om een depot te openen en bedragen te storten in een Stichting, waarbij het gestorte geld altijd ‘eigen’geld blijft. Het staat vrij om te kiezen wie de uiteindelijke uitvaart daadwerkelijk verzorgt. Tijdens het informatiegesprek worden alle wensen in een draaiboek vastgelegd. Onder andere de muziekkeuze en de kerkelijke binding. Dit draaiboek kan in de loop der jaren altijd nog aangepast worden, ook wordt er een begroting gemaakt van de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Oude begrafenispolissen kunnen tijdens dit gesprek meegenomen worden, waarbij wij dan uitzoeken bij welke verzekeringsmaatschappij deze tegenwoordig ondergebracht zijn. De nabestaanden hoeven bij overlijden ons maar te bellen en het opgestelde draaiboek, wat bij ons in een archief is opgeslagen, wordt opgehaald en de nabestaanden wordt op deze manier in de toch al moeilijke tijd na een overlijden een boel werk uit handen genomen.Door het persoonlijke contact kunnen ook specifieke vragen of onderwerpen aandacht krijgen. Het informatie gesprek is altijd geheel vrijblijvend en gratis”

Het informatie servicepunt is gevestigd Dorpsplein 4, naast de Maartenskerk, op de plek waar vroeger slagerij Vos was gevestigd. Tijdens de verbouwing zijn een aantal oorspronkelijke details gehandhaafd zoals de tegels aan de muur die nog stammen uit de tijd van de toenmalige slagerij. ,,Net als in ons rouwcentrum naast de Koningshof, wat in 2008 werd geopend, hebben we er bewust voor gekozen om niet te kiezen voor volledige nieuwbouw maar om een aantal van deze oude details te handhaven”, besluit Jan Peter Knier, uitvaartleider bij Tap.

Openingstijden: dinsdag van 09.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Ook kan er altijd een afspraak gemaakt worden voor een gesprek buiten deze tijden via 0343-413804.

advertentie
advertentie