Pand PMC Helix aan de Meester Bosweg 14 in Leersum
Pand PMC Helix aan de Meester Bosweg 14 in Leersum Stijl Fotografie

Paramedische zorg bij PMC Helix in Leersum blijft toegankelijk in Coronatijd

Nieuws Deel je nieuws

Via onze beroepsvereniging (KNGF) is door het Ministerie van VWS en het RIVM gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren in deze tijd van ‘corona-crisis’. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Wij zullen als primair aanspreekpunt fungeren omtrent houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.

Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Wij als therapeuten gaan maximaal gebruik maken van triage en behandeling op afstand (onder andere telefonisch- en videoconsult). Om dat mogelijk te maken zijn we deze week in voorbereiding zodat we dit vanaf maandag 23 maart volledig kunnen uitrollen. Meer informatie hierover zal binnenkort via onze kanalen naar buiten gebracht worden, zoals op de website (https://www.pmc-helix.nl/), onze nieuwsbrief (https://www.pmc-helix.nl/aanmelden-updatemail/) en sociale media (https://www.facebook.com/pmchelix/). Houdt dit dus goed in de gaten!

Tot slot gaat het Ministerie van VWS het advies om 1,5 meter afstand te houden, om verspreiding van het virus te voorkomen, nader uitwerken waarin aangegeven gaat worden hoe zorgverleners en patiënten met dit advies om kunnen gaan. Ook dit advies zullen wij verder communiceren.

Naast onze andere aangescherpte hygiëne maatregelen willen wij zo helpen het virus beheersbaar te houden, onze kwetsbare medemens te beschermen en ons zorgstelsel te ondersteunen.

-Team Helix-
 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 19 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25