Afbeelding
Edith Hazelzet

Cube Store Leersum van start

16 maart 2019 om 18:50 Nieuws

LEERSUM Met de opening van Cube Store Leersum van zaterdag heeft de Heuvelrug er niet alleen een nieuwe fietsenwinkel bij, maar ook de eerste MTB Trail Centre van Nederland. Hiermee zet de onderneming in op de verhuur van (e)MTB's en (e)bikes aan groepen en particulieren, en op de beleving van het stoerdere fietsen door het organiseren van testritten en zogenaamde ride outs.

Edith Hazelzet

De net geopende winkel ademt passie voor de buitensport. Een wandgrote bosfoto van een MTB-trail en veel hout bepalen de inrichting. De transformatie van het pand is in zijn geheel uitgevoerd door het team, dat straks in de winkel en het Trail Centre werkt. ,,Daarmee is het echt hun winkel geworden. Ik ben enorm trots op hen," vertelt eigenaar Cor Kranenburg.

VERHUUR Met honderd kilometer aan de mooiste MTB-paden van Nederland is de locatie van Cube Store Trail Centre Leersum perfect gekozen als uitvalsbasis voor mountainbikers. Kranenburg: ,,We hebben al een grote winkel in Vlaardingen, maar ik wilde graag uitbreiden en op de Utrechtse Heuvelrug was wat ik voor ogen heb, nog niet aanwezig." Hij is blij met het pand aan de Rijksstraatweg 112. ,,Boven is de winkel en achterin beneden de werkplaats en de verhuur. Mensen die fietsen huren kunnen er achterlangs uit. We beschikken daar ook over parkeerruimte." Om parkeerdruk te voorkomen is Kranenburg in gesprek met horeca-ondernemers op de hele Heuvelrug. ,,Ik wil met hen komen tot partnerships en daarmee distributiepunten van onze fietsen, zodat klanten op verschillende locaties kunnen starten." In het Trail Centre in Leersum mogen zij gebruik maken van toilet-, omkleed- en douchefaciliteiten.

WINKEL De winkel verkoopt fietsen van één merk - Cube: ,,Dit is de marktleider op het gebied van sportieve fietsen. De branche is erg in beweging. Zo komt er meer transparantie in prijzen. Met één merk, twee winkels en een webshop kun je bij ons voor alles terecht. Duurdere aankopen mogen langere tijd geprobeerd worden, want je ziet dat tegen de tachtig procent van de mensen toch liever in persoon een fiets aanschaft." In de winkel kan men terecht voor advies, aankoop en onderhoud van alle typen Cube-fietsen en -accessoires. ,,Eigenlijk gaan we hier in Leersum verder met wat we heel leuk vinden; namelijk toffe dingen doen met fietsen," aldus Kranenburg, die zelf al meer dan 35 jaar mountainbiket. ,,We hebben goed contact met de trailbouwers hier, die iets ongelofelijk moois hebben neergezet. Wij hopen net als zij hier onze droom te verwezenlijken."

OPENING Zaterdag 16 maart stond met festiviteiten van 10.00 tot 17.00 uur in het teken van de opening. ,,Wij zorgen er altijd voor dat onze klanten zich lekker bij ons voelen. Dat betekent tijd en aandacht, maar ook een zitje waar elke zaterdag de appeltaart klaar staat. Gezelligheid en samen bewegen spelen ook de hoofdrol bij verhuur aan scholen, onze ride outs, en bij de maandelijkse opstapdagen voor mensen die een e-bike willen proberen", zei ondernemer Kranenburg eerder afgelopen week.

advertentie
advertentie