Logo Humanistisch Verbond
Logo Humanistisch Verbond Humanistisch Verbond

Het andere verkiezingsdebat, van idealen naar de praktijk van alle dag

Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

 

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezing van 21 maart a.s. organiseert het Humanistisch Verbond, afdeling Heuvelrug Krommerijn, een verkiezingsbijeenkomst op dinsdag 6 maart a.s. in het Cultuurhuis in Doorn. Centraal in deze bijeenkomst staat de vraag: hoe maken politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen de vertaalslag van hun idealen naar de praktijk van alle dag? Aan de hand van een aantal thema's zal nader op deze vraag worden ingegaan.

Het Humanistisch Verbond wil met deze bijeenkomst inwoners en hun politieke vertegenwoordigers dichter bij elkaar brengen. In plaats van dat politici elkaar in de haren vliegen en elkaar de maat nemen, willen wij op zoek naar de achterliggende en funderende ideeën van onze lokale politici. Wat drijft hen?, vanuit welke waarden redeneren zij? en hoe brengen zij hun idealen in de praktijk? Dit vraagt om een gesprek, een dialoog! Luisteren is even belangrijk als spreken. Doorgronden is het motto en niet het twistgesprek.

Voor het verkiezingsgesprek zijn alle lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen aan de gemeenteraadsverkiezing op de Utrechtse Heuvelrug uitgenodigd. Het gesprek zal worden voorgezeten door Marco Oostdijk. Oostdijk is een ervaren gespreksleider en leidde ook in maart 2014 een bijeenkomst over 'Levensbeschouwing en politiek' in het Cultuurhuis Doorn. De zaal van het Cultuurhuis is om 19.00 uur open. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Rond 21.30 uur willen we eindigen waarna er nog gelegenheid is om na te praten.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Erwin Kamp, telefoon: 06-20617665 of mail: erwin.kamp@gmail.com

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 17 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01