PS Utrecht kandidate Nynke van Amerongen
PS Utrecht kandidate Nynke van Amerongen anna tiecken

Waarom kandidaat lijstduwer voor CDA Provinciale Staten

Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Mijn naam is Nynke van Amerongen-Huizenga, een jonge senior, die al sinds 1976 in Driebergen-Rijsenburg woont. Na mijn studie Nederlands Recht heb ik bewust tot aan mijn pensioen voor werk in de ouderenzorg en het maatschappelijk middenveld gekozen. Ik was ruim 17 jaar gemeenteraadslid en een aantal maal lijsttrekker voor het gemeentelijk CDA.

Nu geef ik graag als nummer 22 mijn steun aan het provinciaal CDA.

Waarom? Als Friezin ben ik trots op Friesland. Niet minder ben ik dat op de provincie Utrecht. Deze biedt, in het midden van Nederland, veel kansen. Het CDA ziet graag dat deze ten volle worden benut.

We hebben een prachtig openbaar vervoernetwerk. Dat moeten we zo houden, of zelfs nog verbeteren. Zo hoort treinstation Driebergen-Zeist intercitystation te blijven. Ook de kleine bussen zijn onmisbaar en mogen niet vervallen bij de concessies die de provincie verleent.

Er is een tekort aan passende woningen voor starters, gezinnen en ouderen. Dat kan en moet anders. De provincie dient hiervoor de aanjager bij gemeenten te zijn.

En wat te denken van de provinciale wegen: deze vragen een betere verlichting. Ook moeten ze meer toegesneden worden op de gebruiker, zoals de snelfietser, de scootmobiele weggebruikers en toeristen. Dat laatste geldt ook voor de paden in de natuur.

Voor duurzaamheid staan veel mensen, zij het nog aarzelend, open. Een duwtje in de rug vanuit de provincie zal helpen. Het CDA vertrouwt op keuzen die bereikbaar en betaalbaar zijn.

Een stem op het provinciaal CDA betekent dat er gebouwd kan worden, ook in en aan onze gemeente. Wij wensen dat starters, gezinnen, senioren, reizigers en recreanten van harte toe.

 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 17 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01