Wout aan het klimmen
Wout aan het klimmen Eigen foto

180x naar de top voor het goede doel

Wielrennen Deel je nieuws

Het beklimmen van de Mount Everest, maar dan gewoon in Utrecht. Iets wat nog nooit eerder gedaan is, maar precies wat langeafstandsfietser Wout Jacobs gaat proberen om geld in te zamelen voor World Bicycle Relief. 

Zijn originele plan was het deelnemen aan de Transcontinental Race, een wedstrijd dwars door Europa waarbij de deelnemers zonder hulp van buitenaf minimaal 4000 kilometer moeten fietsen, maar deze werd afgelast door het coronavirus. Tijd voor een andere uitdaging dus. 

Nu start hij op vrijdag 19 juni start hij ’s avonds met het “Everesten” van de Amerongse Berg. Dit betekent dat hij minimaal 180x het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug moet bereiken om zo in totaal 8848 hoogtemeters te maken en een afstand van meer dan 400km af te leggen. Dit zal Wout naar verwachting zo’n 20 uur kosten, waarna hij zich hopelijk de eerste fietser in de Nederlandse geschiedenis mag noemen die de bekendste heuvel van Midden-Nederland officieel heeft bedwongen.

Door middel van deze unieke prestatie hoopt de fanatieke fietser zoveel mogelijk geld in te zamelen voor World Bicycle Relief. Deze organisatie voorziet kinderen op het platteland in Afrika van stevige fietsen, zodat zij op deze manier naar school kunnen. Voor elke €134,- die Wout weet in te zamelen gaat er een fiets naar een Afrikaans schoolkind. Op 20 juni aan het eind van de middag weten we of het Wout gelukt is deze zware klimuitdaging te voltooien en hoeveel kinderen er straks toch naar school kunnen dankzij hun nieuwe fiets.

 

Wil je deze actie steunen? Dat kan via de volgende link: https://join.worldbicyclerelief.org/Everesting_Amerongse_Berg/challenge

Ook kan je Wout de dag zelf volgen via Intagram: instayaak, of door langs te komen en hem op gepaste afstand aan te moedigen op de Amerongse Berg.

 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 2 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 15 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27