Guido de Boer

SVL moet terrein prijsgeven na midweekse nederlaag

6 april 2022 om 08:28 Voetbal

LANGBROEK SVL werd gisteravond in het inhaalduel met Woudenberg in de slotfase gevloerd. De 1-3 nederlaag betekent dat de Langbroekers in de eerste klasse C na de opmars van de laatste weken weer wat terrein moeten prijsgeven. De formatie van coach Joël Titaley zakt naar de voorlaatste plaats.

Hét moment van de streekderby was de 87ste minuut: Rick Staal verstuurde vanaf de rechterflank een bal in de diepte, waar Joost de Vries goed op anticipeerde. De ingevallen spits van de Woudenbergers hield in de zestien van SVL in, kapte naar zijn linkervoet en drukte onder druk van de toegesnelde SVL-verdedigers vervolgens af. De bal rolde via de binnenkant van de paal in de touwen.

Het was de 1-2, het doelpunt waar de Woudenbergers gezien het spelbeeld in het tweede bedrijf het meeste recht op hadden. Al leek een 1-1 gelijkspel in Langbroek op dat moment de meest logische uitkomst.

De treffer van De Vries leidde in het kamp van Woudenberg even tot extase, maar daarna braken er nog dertien spannende minuten aan. De wedstrijd had zo vaak stilgelegen, dat scheidsrechter Huser tien minuten extra tijd bijtrok. Het werd voor Woudenberg een kwestie van overleven, voor SVL hunkeren dat een lange peer naar voren toch nog een doelpunt op zou leveren. Zelfs doelman Thijs Mocking ging bij corners mee naar voren. De treffer viel aan de andere kant: in de omschakeling verdiende Alec Stalman een strafschop, die Joey Kooij in de 99ste minuut verzilverde (1-3).

Woudenberg had voor rust ook eerst de leiding genomen. Daan Banning lanceerde zichzelf op links en diens voorzet stelde Jarie van Egdom (0-1) in staat te scoren. Het antwoord van SVL liet niet lang op zich wachten, want Bart Aalbertsen was vier minuten later trefzeker uit een corner van Jens van Doorn. Van Doorn zorgde met zijn trap uit dodespelmomenten voor veel onrust in de Woudenbergse defensie, maar voor rust leidde dat niet tot de 2-1 van de thuisploeg. Na rust kon hij zich minder laten gelden.

SVL krijgt zaterdag al de kans om zich te herstellen van de nederlaag. Komende zaterdag komt met Roda’46 uit Leusden opnieuw een streekgenoot op bezoek.