Afbeelding
Victor Schutijser

Kees Jansma treedt toe tot rvc van FC Utrecht

21 juni 2021 om 17:00 Voetbal

DOORN (ANP) FC Utrecht heeft de toetreding van Kees Jansma tot de raad van commissarissen bekrachtigd. De bijna 74-jarige sportjournalist uit Doorn treedt per 1 augustus toe tot de rvc, die dan uit vijf leden bestaat. ,,Zijn ervaring, kennis over de voetbalwereld en professionaliteit zijn een meerwaarde voor onze raad van commissarissen”, zegt grootaandeelhouder Frans van Seumeren.

Jansma werkte decennialang als sportjournalist. Tussen 2004 en 2014 was hij perschef van het Nederlands elftal. Jansma leerde Van Seumeren afgelopen jaren goed kennen, omdat hij betrokken was bij het maken van een documentaire over FC Utrecht.

,,Frans zei: we hebben maar vier rvc-leden, zou jij de vijfde willen zijn? Je kan wat toevoegen op je oude dag. En dat ben ik wel met hem eens”, aldus Jansma, die stopt met zijn werk op de televisie, waar hij de laatste jaren vaak te zien is in voetbalpraatprogramma’s. ,,Ik hoop dat ik een -al is het misschien maar klein- steentje kan bijdragen aan de toekomst van FC Utrecht.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie