Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

HDS breekt met een jarenlange traditie

2 mei 2021 om 18:16 Voetbal


LEERSUM HDS Leersum maakt aankomend seizoen de switch van de zondag naar de zaterdag. Het eerste elftal start in het seizoen 2021/2022 in de vierde klasse.

Dat is een grote verandering ,,maar op basis van zowel onderzoeken in het verleden en een recent onderzoek door onze technische commissie, hebben we als bestuur het advies gekregen om de overstap te maken”, meldt het bestuur in een persbericht. 

Zo is er onderzocht of het eerste elftal op lange termijn nog wel op de zondag kan voortbestaan. ,,De reisafstanden naar de uitwedstrijden worden steeds groter en een groot deel van de jeugd ziet geen toekomst in prestatief zondagvoetbal. Dit en andere zaken hebben ons als bestuur doen besluiten het adviesvan de technische commissie over te nemen.”

HDS blijft een zaterdag en een zondag vereniging, staat in het persbericht. De overige senioren die nu op zondag spelen, blijven gewoon op zondag voetballen. ,,We vertrouwen erop dat we onze trouwe supporters ook op zaterdag mogen verwelkomen om onze spelers te steunen en hopen ook weer een aantal mooie streekderby’s te kunnen spelen. We zijn er van overtuigd dat HDS door deze stap een toekomstbestendige vereniging blijft en een mooie toekomst tegemoet ziet”, sluit het bestuur af in het persbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie