Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

HDS breekt met een jarenlange traditie

Voetbal


LEERSUM HDS Leersum maakt aankomend seizoen de switch van de zondag naar de zaterdag. Het eerste elftal start in het seizoen 2021/2022 in de vierde klasse.

Dat is een grote verandering ,,maar op basis van zowel onderzoeken in het verleden en een recent onderzoek door onze technische commissie, hebben we als bestuur het advies gekregen om de overstap te maken”, meldt het bestuur in een persbericht. 

Zo is er onderzocht of het eerste elftal op lange termijn nog wel op de zondag kan voortbestaan. ,,De reisafstanden naar de uitwedstrijden worden steeds groter en een groot deel van de jeugd ziet geen toekomst in prestatief zondagvoetbal. Dit en andere zaken hebben ons als bestuur doen besluiten het adviesvan de technische commissie over te nemen.”

HDS blijft een zaterdag en een zondag vereniging, staat in het persbericht. De overige senioren die nu op zondag spelen, blijven gewoon op zondag voetballen. ,,We vertrouwen erop dat we onze trouwe supporters ook op zaterdag mogen verwelkomen om onze spelers te steunen en hopen ook weer een aantal mooie streekderby’s te kunnen spelen. We zijn er van overtuigd dat HDS door deze stap een toekomstbestendige vereniging blijft en een mooie toekomst tegemoet ziet”, sluit het bestuur af in het persbericht.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 17 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32