Afbeelding
Boy Imminck

Routekaart KNVB: 10 april uiterste datum voor hervatten amateurvoetbal

Voetbal

HEUVELRUG De KNVB heeft woensdag de routekaart voor het amateurvoetbalseizoen 2020/2021 bekendgemaakt. De amateurcompetities moeten uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april van start kunnen gaan. Als de coronabeperkingen dan nog een sta in de weg zijn, worden de competities niet meer uitgespeeld.

door Eip Janssen

De routekaart die door de KNVB is opgesteld is daar klip-en-klaar over. De voetbalbond had al eerder bepaald dat de competities van de lagere elftallen sowieso niet meer worden hervat. De teams die onder de B-categorie vallen, gaan als dat mag en lukt over tot het spelen in de Regio Cup. Dat wordt een regionaal kleinschalig opgezet toernooi voor amateurverenigingen. Uitgangspunt daarbij is minder lange reisafstanden en meer lokaal getinte duels.

A-CATEGORIE De bedoeling is dat de hoogste amateurteams één competitiehelft gaan afmaken. ,,De eerdere gespeelde wedstrijden zijn dan niet voor niets gespeeld en promotie of degradatie is nog mogelijk”, aldus een woordvoerder van de KNVB. 

Voorwaarde is wel dat de aanloop naar de competitiehervatting (10 en 11 april) minimaal vier en liefst vijf weken trainen zonder beperkingen toestaat. ,,Mocht dit na de eerstkomende coronapersconferentie (23 februari, red.) onhaalbaar zijn, dan wordt ook de A-categorie definitief niet meer hervat”, aldus de bond.

OPTIES OPENHOUDEN ,,Ondanks alle onzekerheid, blijven we de opties openhouden voor de hoogste amateurteams”, stelt KNVB-directeur voor amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee. ,,We willen als het enigszins kan dit seizoen afronden. Opties te vroeg afsluiten is niet goed. Voor het tweede achtereenvolgende jaar geen promotie/degradatie zal de sportieve prestaties tenietdoen. Of het lukt? De tijd zal het leren.”

Wanneer de competities niet worden hervat, stromen de Categorie A-teams ook door naar de Regio Cup.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 11 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01