DEV ook volgend seizoen actief in de derde klasse

16 mei 2013 om 00:00 Voetbal

0-1 Rick Andeweg, 0-2 Gerben Veldhuijsen, 0-3 Rick Andeweg, 0-4 Rick Andeweg, 1-4 Focus, 1-5 Tim Kas

DOORN - In een ongemeend spannend slot van de competitie wist zaterdag derdeklasser DEV op de valreep het vege lijf te redden en de nacompetitie te ontlopen door een 1-5 overwinning op naaste concurrent Focus '07. DEV moest winnen om in ieder geval bij te blijven en was daarnaast ook afhankelijk van het resultaat van DVSU wat op bezoek moest in Amersfoort. Alhoewel het voor DEV in de eerste tien minuten zoeken was naar de juiste organisatie, kwam de ploeg van trainer Michel van Aken meer en meer in de wedstrijd en kwam na een kwartier op een 0-1 voorsprong. Met die nog steeds benauwde voorsprong ging de ploeg ook de rust in. Maar na rust een ontketende Doornse formatie die binnen 25 minuten op een 0-4 voorsprong kwam en het nacompetitiespook geleidelijk aan zag verdwijnen. Alhoewel thuisploeg Focus in de 70e minuut een penalty wist te forceren en op 1-4 kwam, was het in de 83e minuut Andeweg die DEV naar een 1-5 eindscore schoot. Met het verlies van DVSU betekende dat een veilige positie en dus een vervolgseizoen in de derde klasse. Een knappe prestatie van DEV dat een moeilijk seizoen kende maar dat toch nog op waardige wijze wist af te sluiten.