Afbeelding

Benauwde overwinning voor zondag derdeklasser HDS

21 februari 2013 om 00:00 Voetbal

1-0 Rick van Cooten, 2-0 Wilco van Drie, 2-1 KDO

LEERSUM - Zondag derdeklasser HDS boekte in eigen huis een benauwde 2-1 overwinning op degradatiekandidaat KDO. Wie gedacht had dat het een eenvoudig voetbalmiddagje zou gaan worden voor de Leersumse formatie kwam absoluut bedrogen uit, al zag het daar in de beginfase van de wedstrijd zeker niet naar uit. HDS ging sterk van start en kwam al in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong door van Cooten. Met in de 14e minuut een tweede treffer door van Drie leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Maar na dat eerste voortvarende kwartier, kwam er een kentering in de wedstrijd en begon HDS meer en meer tegen zichzelf te voetballen. De organisatie was volledig weg en het spel van de thuisploeg werd steeds onrustiger. Het fysiek sterke, maar voetballend veel minder KDO, kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en schoot in de 29e minuut de aansluitingstreffer binnen (2-1). Met die voorsprong begon HDS aan de tweede helft, waarin de ploeg van trainer Jan van Dalem weliswaar dotten van kansen kreeg, maar waar het in de afwerking ontbrak aan het nodige zelfvertrouwen. Het was in de extra tijd zelfs billen knijpen voor Leersum, dat blij mocht zijn dat het de drie punten in eigen huis kon houden.