FC Driebergen met tien man naar overwinning

18 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 Tom Karst, 1-1 Dobias Aldenkamp, 2-1 Pascal van Doorn, 3-1 Matthijs Brink, 3-2 Roy Sinai.

DRIEBERGEN - FC Driebergen kroop tegen 't Vliegdorp uit Soesterberg door het oog van de naald. Met tien man en nog nagenoeg een gehele tweede helft voor de boeg won de ploeg van trainer Bert v/d Brom in eigen huis met 3-2. De thuisploeg begon zwak en liet zich het spel van Soesterberg opdringen. Dat betekende in de 24e minuut de 0-1 voor 't Vliegdorp door een treffer van de sterk spelende spits Tom Karst. Maar in het laatste kwartier van de eerste helft nam Driebergen geleidelijk aan de regie over en kwam in de 33e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Aldenkamp. De ruststand van 1-1 was dan ook acceptabel te noemen. In de tweede helft een geheel ander Driebergen dat van meet af aan de druk er op zette en die ook in de 47e minuut zag beloond met een treffer van Pascal van Doorn (2-1). Nog geen twee minuten later was het weer raak en kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Met een rode kaart (2x geel) voor Michel Hoekstra werd het nog een angstig laatste half uurtje, maar slaagde Soesterberg er ondanks een tweede treffer niet meer in om langszij te komen, met 3-2 winst voor de thuisploeg als eindresultaat.