HDS behaalt kampioenschap in de zondag vierde klasse

26 april 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 Rick van Cooten

LEERSUM - In een zeer matige uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde SCH '44 werd, met nog een reguliere competitiewedstrijd te gaan, HDS kampioen en promoveert daarmee vroegtijdig naar de zondag derde klasse. Bij de spelers van HDS was de spanning zichtbaar merkbaar. Er moest immers worden gewonnen om het kampioenschap te mogen vieren. Alhoewel de ploeg van kampioenscoach Jan van Dalem de boven liggende partij was, grossierde HDS in het missen van de vele geboden kansen. Leersum had al in de eerste helft het karwei moeten klaren, maar slaagde daar eenvoudigweg niet in. In de tweede helft kreeg de thuisploeg wat meer grip op het spel en dwong HDS terug in de eigen zestien. Maar de vele meegereisde HDS supporters kregen in de 78e minuut waar voor hun geld en zagen hun "cluppie" op een 0-1 voorsprong komen. Die voorsprong werd in het laatste kwartier met verve verdedigd, waardoor het kampioenschap een feit was en spelers, technische staf en de Leersumse aanhang los gingen en zich vreugdevolle taferelen op het veld afspeelden. Een voor HDS absoluut verdiend kampioenschap!