SVL goalie Geert Willem Merkens redt de punten voor SVL

19 april 2012 om 00:00 Voetbal

1-0 Willem Baay, 1-1 Samir Meraki, 1-2 Wahi Davityan, 2-2 Bob van Leeuwen, 3-2 Bob van Leeuwen

LANGBROEK - Dankzij het goede werk van SVL doelman Geert Willem Merkens kon SVL in de wedstrijd tegen Lelystad de punten in eigen huis houden (3-2). Alhoewel Lelystad in de aanvangsminuten de beste kans kreeg, was het thuisploeg SVL die in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong kwam door een treffer van Baay op aangeven van Bob van Leeuwen. In de 22e minuut kwam Lelystad op gelijke hoogte en waren een kwartier later de rollen omgedraaid (1-2 voorsprong voor de gasten en tevens ruststand). In de eerste tien minuten van de tweede helft was het Merkens die met tal van fraaie reddingen erger voor zijn ploeg voorkwam. Bob van Leeuwen schoot voor SVL in de 62e minuut de gelijkmaker binnen, waarna een tiental minuten later Lelystad met tien kwam te spelen door een rode kaart van André Kemper. Dat was voor SVL het sein om gas bij te geven wat in de 90e minuut resulteerde in de 3-2 door Bob van Leeuwen op aangeven van zijn broer Matty. Een met name na rust mat en sfeerloos potje waarin de drie gewonnen punten voor SVL centraal stonden.