HDS verstevigd koppositie in duel tegen naaste concurrent Sporting

1 maart 2012 om 00:00 Voetbal

1-0 Wilco van Drie

LEERSUM - Tegen naaste concurrent Sporting'70 uit Utrecht was HDS op eigen terrein de ploeg met het meeste geluk. In een volkomen gelijk opgaand voetbalgevecht won de thuisploeg weliswaar met 1-0, maar had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. HDS kende een relatief zwakke eerste helft waarin het baltempo veel te laag lag en de linies absoluut niet op elkaar aansloten. Het goed voetballende Sporting wist daar echter geen gebruik van te maken, waardoor er na de eerste vijfenveertig minuten een 0-0 ruststand op het scorebord stond. Bij aanvang van de tweede helft een agressiever spelend HDS dat de druk op de Utrechtenaren meer en meer opvoerde. Tal van kansen gingen verloren, waarbij HDS ook meerdere malen door het oog van de naald kroop. Een terechte rode kaart in de 66e minuut voor Bram Verbruggen betekende dat HDS met tien kwam te spelen. Maar bij de eerste de beste tegenstoot van de thuisploeg was het Wilco van Drie die op aangeven van de goed spelende "Jappie" van Dam de 1-0 binnenschoot. Die stand bleef, ondanks bijna een kwartier extra tijd gehandhaafd, waardoor HDS de drie punten in eigen huis hield.