Koploper DVSA blij met drie punten tegen Voorwaarts

15 december 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Enne Jan Wierda, 0-2 Reinder Busstra, 1-2 Voorwaarts, 1-3 Roy Meerwijk

AMERONGEN - Koploper in de zaterdag vijfde klasse was achteraf blij en opgelucht met de uiteindelijke 1-3 overwinning op Voorwaarts. Alhoewel de ploeg van trainer Joop Vink al in de 8e minuut op een 0-1 voorsprong kwam door een treffer van Wierda, bleef het vervolgens lange tijd stil en werden tal van kansen niet benut door de Amerongse ploeg. Met in de 38e minuut de 0-2 door Busstra, wat ook tevens de ruststand was, leek er een ruime overwinning aan te komen. Maar niets was minder waar. Met de 1-2 in de 50e minuut volgde er een angstig kwartiertje voor DVSA, dat bijzonder veel geluk kende en eigenlijk ruim op achterstand had moeten staan. Maar daar voetbalwetten nu eenmaal anders in elkaar steken, overleefde DVSA de voorwaartse drang van de Utrechtenaren en kwam in de 87e minuut op een geruststellende, maar onverwachte 1-3 voorsprong. Met die eindstand was DVSA meer dan gelukkig en blij dat het op de valreep nog drie punten kon toevoegen aan het totaal. Daarmee blijft DVSA de terechte koploper.