DEV remiseert met Scherpenzeel

17 november 2011 om 00:00 Voetbal

DOORN - Scherpenzeel en DEV hebben vanmiddag de punten gedeeld. De open wedstrijd eindigde in 2-2. Beide ploegen schieten weinig op met de remise.

De streekploegen legden allebei een positieve spelopvatting aan de dag, waardoor de wedstrijd voor het publiek het aanzien meer dan waard was. Scherpenzeel was in de beginfase het dichtst bij een goal. De staander stond een treffer van Pieter Barten na 6 minuten echter in de weg. Ook de Doornaars kregen in het eerste bedrijf hun kansen. Omdat die niet benut werden, stak Lammert Terluin een handje toe. De verdediger speelde terug op keeper Sjoerd van Elst, maar zag de slimme Rick Andeweg 0-1 maken.

Na de pauze rechtte Scherpenzeel de rug. Het leidde in de 57e minuut tot een fraaie gelijkmaker. Hans Pruim zag Mark Sluis te ver voor zijn goal staan en lobde met dodelijke precisie: 1-1. Maar daarmee was de koek voor de Zelers nog niet op. Een kwartier later werd de voor het eerst weer in de basis gestarte Paul Schipper in de zestien gevloerd, zodat Mark van Baaren van elf meter mocht aanleggen. De linkspoot zette de 2-1 op het bord. Nu moesten de Doornaars zich terug knokken. Het duurde lang, maar twee minuten voor tijd maakte Rick Andeweg de 2-2 uit een doorgekopte vrije trap.