HDS komt in een zeer matig duel niet verder dan een gelijkspel

6 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

1-0 Pim Brouwer, 1-1 Saestum

LEERSUM - Zondag vierdeklasser HDS kwam op eigen terrein tegen opponent Saestum uit Zeist niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Van meet af aan liep de ploeg van trainer Jan van Dalem achter de feiten aan en kon, in tegenstelling tot de week er voor, absoluut geen vuist maken. Toch was het in de 24e minuut de thuisploeg die, geheel tegen de verhouding in, via Pim Brouwer op een 1-0 voorsprong kwam. Maar een beter spelend Saestum wist in de 35e minuut vanuit een vrije trap de gelijkmaker binnen te schieten (1-1). Aan die stand kwam tot aan het rustsignaal geen verandering meer, wat mede te danken was aan het goede keeperswerk van HDS goalie Bart van Deukeren die een dijk van een wedstrijd keepte. Alhoewel van Dalem zijn spelers in de rust de opdracht had meegegeven om de linies wat korter op elkaar te houden teneinde minder ruimte weg te geven, leek dat tegen dovemansoren gezegd. HDS bleef te wisselvallig en haalde bij lange na niet het niveau van de week er voor. Daarbij speelde zeker het gemis van centrale verdediger Bram Verbrugge (tijdens de warming up geblesseerd) een belangrijke rol. In een doelpuntloze tweede helft bleef het weliswaar bij een 1-1 gelijkspel, maar blijft HDS desondanks de ranglijst in de vierde klasse aanvoeren.