DEV behaalt nuttige overwinning op Elinkwijk uit Utrecht

6 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Elinkwijk, 1-1 René Okkersen, 2-1 Joey van Schoonhoven, 3-1Tim Kas, 3-2 Elinkwijk

DOORN - In een tumultueuze wedstrijd behaalde DEV op eigen terrein een nuttige 3-2 overwinning op het Utrechtse Elinkwijk. Het waren de gasten uit Utrecht die in de 10e minuur op een 0-1 voorsprong kwamen. Maar nog geen twee mintuten later sloeg DEV genadeloos toe en schoot de gelijkmaker binnen via René Okkersen. Bij een tweetal spelers van Elinkwijk sloegen in de 30e minuut de stoppen door en volgde er een ordinaire vechtpartij tussen die twee spelers, waar ook rake klappen vielen. Dat betekende rood voor het duo en ook een veldverwijzing voor de assistent trainer van Elinkwijk. Over normen en waarden gesproken! Met 11 tegen 9 had DEV het er vervolgens tot aan de rust nog knap moeilijk mee, maar wist toch de gelijke stand in tact te houden. Na wat aanpassingen in de tweede helft door DEV trainer Michel van Aken, was het in de 65e minuut van Schoonhoven die de 2-1 binnenschoot. Met in de 75e minuut de 3-1 door Kas, was de wedstrijd gelopen en kon ook een tegentreffer drie minuten voor tijd de overwinning voor DEV niet meer in de weg staan. Drie punten voor een zeker niet goed spelend DEV, dat met name in een veel te laag tempo speelde.