FC Driebergen in openingswedstrijd hard onderuit tegen De Meern

8 september 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Stef Vermeulen, 0-2 Robin Capteijns, 0-3 Robin Capteijns, 1-3 Alex Kosterman, 1-4 Koen Roveling

AMERSFOORT - Zaterdag derdeklasser FC Driebergen speelde in de thuiswedstrijd tegen DE Meern met name in de eerste helft ver onder de maat. Driebergen trainer Bert v/d Brom was dan ook duidelijk in zijn commentaar:" We verdedigden de eerste helft achteruit. Van enige strijd was geen sprake. Alles wat fout kon gaan ging dan ook fout. We kwamen snelheid, creativiteit en inzet te kort. Een ploeg als De Meern weet daar wel raad mee. In de tweede helft was er wat meer beleving. Ik ben dan ook ontevreden over het vertoonde spel van mijn ploeg." Twee fouten in de eerste helft van Driebergen doelman Michel van Bruggen vormden de basis van de 1-4 nederlaag. De Meern speelde gewoonweg een tandje hoger en was met name in de combinatie de betere ploeg. De 0-2 ruststand was dan ook dik verdiend. Na rust een wat meer druk uitoefenende thuisploeg wat in de 55e minuut de 1-3 betekende. Toen Driebergen in de 65e minuut met tien man kwam te staan wegens een rode kaart van Nick Swaen, was het gebeurd en betekende de 1-4 kort voor tijd de eerste, verdiende nederlaag voor de gloednieuwe vereniging FC Driebergen.