DEV promoveert ondanks verlies

16 juni 2011 om 00:00 Voetbal

DOORN - Al lang voordat scheidsrechter Chris Maas zaterdag in Doorn voor het einde van de wedstrijd floot, wisten de vierdeklassers DEV en Cobu Boys dat ze volgend seizoen een klasse hoger mogen uitkomen. Hertha, de derde kandidaat voor promotie naar de derde klasse, had in Vinkeveen het een kwartier eerder afgelopen duel tegen SVM verloren. Daardoor was de uitslag (0-1) van de laatste ontmoeting in de nacompetitie tussen DEV en Cobu Boys onbelangrijk geworden. Aan een minimale voorsprong van een punt op Hertha hadden de Doornse en Amersfoortse formatie voldoende om samen op het hoofdveld van DEV een feestje te vieren.

De vreugde in de Amersfoortse gelederen was zichtbaar iets groter omdat de ploeg van trainer Imam Evre de thuisploeg met 0-1 had verslagen. De winnende treffer viel een kwartiertje na rust. Elwin de Vries leverde een knappe voorzet af die door zijn attente ploeggenoot Dustin Abdulkadir fraai werd afgerond: 0-1.

Omdat DEV niet kon gokken op een nederlaag van concurrent Hertha, moest de ploeg van trainer Michel van Aken na die tegenvaller wel de aanval opzoeken om minimaal een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen. Met veel kunst- en vliegwerk wisten de vorig jaar gedegradeerde bezoekers de voorsprong echter vast te houden en verzekerden zij zich van een snelle terugkeer naar de derde klasse. Dezelfde promotie was echter ook voor DEV weggelegd, ondanks de verliespartij.

advertentie
advertentie