Nog geen promotie voor DEV in het thuistreffen tegen Hertha

9 juni 2011 om 00:00 Voetbal

1-0 Rick Andeweg, 1-1 Jorg Landwaart, 1-2 Jorg Landwaart, 2-2 Rick Andeweg

DOORN - De Doornse zaterdag vierdeklasser DEV slaagde er in de thuiswedstrijd tegen Hertha uit Vinkeveen niet in om promotie naar de derde klasse af te dwingen. Op sportpark Tuilland werd met 2-2 gelijk gespeeld, waardoor er volgende week in de laatste nacompetitiewedstrijd tegen Cobu Boys moet worden gewonnen om promotie veilig te stellen. De ploeg van trainer Michel van Aken gaf direct vol gas en zette Hertha vast in het eigen strafschopgebied. Met name vleugelspits Charles van Ligten was een ware plaag voor de Vinkeveense verdedigers. Dat betekende al in de 8e minuut de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. In het tweede deel van de eerste helft kreeg Hertha wat meer grip op de wedstrijd. Een prachtig genomen vrije trap bracht kort voor rust de gasten uit Vinkeveen op gelijke hoogte (1-1). In de eerste tien minuten van de tweede helft leek DEV even de weg kwijt wat al in de 50e minuut de 1-2 voorsprong opleverde voor Hertha. Tien minuten later schoot Andeweg voor DEV de gelijkmaker binnen. Wat DEV vervolgens ook probeerde, een derde treffer wilde niet vallen, waardoor de wedstrijd eindigde in een teleurstellend gelijkspel.