SVL door het oog van de naald in 2e ronde van de nacompetitie

9 juni 2011 om 00:00 Voetbal

1-0 Ali Alkan, 1-1 Elvin Hardeveld, 2-1 Bob van Leeuwen, 2-2 Dennis Groenendijk, 3-2 Bob Groenendijk.

LANGBROEK - Uiterst moeizaam worstelde SVL zich door de eerste wedstrijd in de tweede beslissende ronde van de nacompetitie. In eigen huis werd maar ternauwernood met 3-2 gewonnen van opponent, tweedeklasser IJFC uit IJsselstein. In het eerste kwartier van de eerste helft was het niet de thuisploeg, maar de gasten die de toon zetten. Pas in het tweede deel van de eerste helft kwam SVL op stoom en kwam in de 33e minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Alkan. Dit was ook tevens de ruststand. In de 50e minuut kwam IJFC op gelijke hoogte door een doelpunt van Hardeveld (1-1). Een overtreding op Alkan binnen de zestien betekende in de 62e minuut een strafschop die door Bob van Leeuwen beheerst werd binnen geschoten (2-1). Nadat de gasten in de 70e minuut weer op gelijke hoogte kwamen, volgde nog een spannend kwartiertje, waarin de thuisploeg in de 85e minuut door wederom Bob van Leeuwen op voorsprong kwam (3-2 middels een tweede strafschop). Dat betekende uiteindelijk de overwinning voor SVL, dat absoluut door het oog van de naald kroop en aanstaande zaterdag nog een zware uitwedstrijd tegen IJFC te wachten staat.