1-0 Sergio Cameron, 1-1 Wilco van Drie

12 mei 2011 om 00:00 Voetbal

LANGBROEK - In de strijd om rechtstreekse degradatie deed SVL goede zaken in de uitwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. In Amsterdam werd met 1-1 gelijk gespeeld, waardoor de ploeg van trainer Jan Gaasbeek nagenoeg verzekerd is van een langer verblijf in de eerste klasse. Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde Ajax opponent SVL onder druk te zetten, wat slechts ten dele lukte. SVL kreeg de eerste tien minuten een aantal aardige kansen die echter geen van allen benut werden. Nadat SVL-goalie Geert Willem Merkens in de 13de minuut een schot van Cameron uit zijn doel ranselde, was het twee minuten later wel raak voor Ajax door een treffer van diezelfde Cameron. Verder toonde de eerste helft twee gelijkopgaande ploegen die niet meer tot scoren kwamen en gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor Ajax. Hoewel SVL direct na rust door het oog van de naald kroop, namen de Langbroekers vanaf de 55ste minuut het initiatief over en kwamen in de 66ste minuut op gelijke hoogte (1-1) door een treffer van Wilco van Drie. Ondanks dat SVL de druk er vol op hield en nog diverse aardige kansen kreeg, bleef het bij een verdiend gelijkspel.