1-0 Merino’s, 1-1 Hugo Damen

24 maart 2011 om 00:00 Voetbal

LANGBROEK - In de strijd om rechtstreeks degradatiegevaar te ontlopen, speelde SVL in Veenendaal met 1-1 gelijk tegen de Merino’s. De Langbroekers kregen in het eerste kwartier van de wedstrijd al een aantal fraai kansen, die echter door Damen, Wilco van Drie en Bob van Leeuwen niet werden benut. Uit een counter was het vervolgens De Merino’s dat wel profiteerde en in de 25e minuut de 1-0 binnenschoot. Een aantal fraaie reddingen van SVL doelman Geert Willem Merkens behoedde de ploeg voor een grotere achterstand bij het rustsignaal. Kort na aanvang van de tweede helft (47e minuut) was het eindelijk wel raak voor SVL, dat via Hugo Damen op gelijke hoogte kwam (1-1). Een fraaie actie van Willem Baaij op links ging daaraan vooraf. Nog geen minuut later behoedde Merkens zijn ploeg wederom voor een achterstand. Korte tijd later slaagde Wilco van Drie er niet in om SVL op voorsprong te zetten. In het laatste deel van de tweede helft was het weer de Langbroekse goalie die zijn ploeg in de race hield. Al met al een minder goede wedstrijd waar de punten gebroederlijk werden gedeeld. Voor SVL een belangrijk punt in het gevecht om degradatie. Het zal een moeilijk slot van de competitie worden.