0-1 Rick van Cooten, 1-1 DWSV

3 maart 2011 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - De Leersumse zondag-vijfdeklasser HDS pakte in het uitduel tegen het Utrechtse DWSV een verdiend punt. Tegen de regerend koploper werd met 1-1 gelijk gespeeld. HDS kende een goede start en kreeg al snel drie kansen, die echter niets opleverden. Geleidelijk aan kreeg DWSV meer grip op het spel waardoor beide ploegen er een aantrekkelijk duel van probeerden te maken. Een duel wat gezien het belabberde veld niet altijd even goed uit de verf kon komen. In de 41ste minuut was het raak voor HDS. Rick van Cooten, die vanaf de vleugel de bal wilde voorzetten, zag zijn inzet in de verre hoek verdwijnen. Met een 0-1 voorsprong voor Leersum gingen de ploegen aan de thee. Al direct na de rust zette de thuisploeg vol de druk er op, wat in de 67ste minuut de gelijkmaker betekende voor de Utrechtenaren. In het laatste deel van de wedstrijd worstelde HDS zich onder die druk vandaan en zag in de 81ste minuut een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel. HDS-coach Jan van Dalem: ,,Ik moet mijn ploeg een compliment geven voor de wijze waarop zij hebben gespeeld. Klasse om tegen de koploper een punt mee naar huis te kunnen nemen.’’