HDS mist de organisatie en laat dure punten liggen tegen Focus' 07

27 januari 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Mike Ooms, 1-1 Mark van Woudenberg, 1-2 Sven Vermeulen, 1-3 Eskil Smits, 2-3 Olaf Vernooij

LEERSUM - In een wedstrijd die voetbaltechnisch zeker niet de schoonheidsprijs verdiende, verloor HDS op eigen terrein dure punten in de strijd om de tweede periode. Tegen naaste concurrent Focus '07 uit Culemborg werd met 2-3 verloren. Van meet af aan miste HDS de organisatie en was te gehaast bij balbezit. Focus daarentegen speelde het spelletje slimmer en dwong HDS tot steeds meer verdedigende acties. Dat resulteerde al in de 8e minuut in de 0-1 achterstand voor de thuisploeg. Een strafschop in de 20e minuut betekende de gelijkmaker, waarna zich een kat en muis spel ontwikkelde waarin HDS steeds frequenter de muis speelde. Een tweede treffer voor Focus in de 31e minuut betekende de 1-2 voorsprong en tevens de ruststand. Alhoewel HDS in de tweede helft meer druk uitoefende op de verdediging van de gasten, kon de ploeg toch niet voorkomen dat het in de 80e minuut op een 1-3 achterstand kwam door een blunder van de HDS doelman. Alhoewel HDS in blessuretijd nog wel naar 2-3 kon terugkomen, was de strijd gestreden en verloor Leersum dure punten.