DEV aan kop na eclatante zege

4 november 2010 om 00:00 Voetbal

DOORN - Een heuse topper in de vierde klasse, zaterdag. Koploper SV Panter ontving op het eigen sportpark in Veenendaal de nummer twee DEV Doorn. De bezoekers wonnen met zeer ruime cijfers, 2-6. Voor rust waren het de Panters die op 2-0 kwamen, maar aan de hand van de absolute uitblinker Charles van Ligten liep DEV in het tweede bedrijf volledig over de thuisploeg heen. ,,Dit zijn de wedstrijden en het is prachtig als je dan van een 2-0 achterstand zo weet terug te komen’’, klinkt man of the match Van Ligten verheugd.

door Gerwin Peelen

Het centrale duo achterin bij SVP, William van Stempvoort en Mickael Bouman, had vanaf minuut één problemen met de rappe en behendige Van Ligten. De dreiging bleef eerst nog zonder gevolgen maar toen Van Stempvoort de bal met de hand beroerde, ging de bal op de stip. Michael van Beugen mocht de 0-0 doorbreken maar de matig ingeschoten strafschop was een prooi voor de keeper.

De Doornse druk nam langzamerhand wat af en SV Panter kreeg een optisch overwicht. Echte kansen kwamen er lange tijd niet tot spits Wilco Kooiker zijn kwaliteiten toonde. Binnen een paar minuten was het twee keer raak: eerst kwam de bal met wat geluk voor zijn voeten waarna de spits onberispelijk raak schoot en even later was hij het eindstation van een snel uitgevoerde aanval. De 2-0 ruststand was absoluut geen terechte afspiegeling van de wedstrijd, maar de effectiviteit van de Panters was in de eerste helft doorslaggevend.

De speech in de rust bij DEV werkte als een wondermiddel, want de Doornse bezoekers kwamen als een komeet uit de startblokken. ,,We hebben elkaar opgepept in de rust. We hebben al wat belangrijke duels verloren de afgelopen jaren, maar we zijn nu wat verder. We zijn een vriendenteam en hebben het laten zien in de tweede helft’’, legt Van Ligten uit.

SV Panter claimde in de beginfase nog een strafschop na een vermeende overtreding op Jan van Beijnum, maar al snel kantelde DEV de wedstrijd. De eerste grote kans was wederom een strafschop. Van Beugen legde weer aan en nu was het wel raak, 2-1.

Een paar minuten later kon uitblinker Van Ligten ongehinderd door de Veense verdediging slalommen en zijn voorzet bereikte Van Beugen die zijn tweede van de middag erin prikte, 2-2. DEV rook bloed en drukte door, de Panters waren de kluts helemaal kwijt en via natuurlijk een actie van Van Ligten was het ditmaal Joey van Schoonhoven die de bal binnen kon werken, 2-3.

De frustratie was groot bij de Panters en dat uitte zich in een zeer forse overtreding, waardoor de thuisploeg met tien man kwam te staan. SV Panter liet zich als een gewonde leeuw afslachten en DEV maakte dankbaar gebruik van alle ruimte.

Van Ligten zorgde opnieuw voor dreiging en een overtreding van Patrick Wildschut betekende strafschop nummer drie. Opnieuw was het Van Beugen die achter de bal stond en hij faalde niet, 2-4.

Na de definitieve beslissing in de wedstrijd werd het helemaal de wedstrijd van Van Ligten. Met twee doelpunten zette hij zichzelf nog op het scorebord en bepaalde de eindstand op een voor DEV eclatante 2-6.

,,We willen verder komen en doorgaan naar de derde klasse. Dat zou een mooie prestatie zijn’’, sluit Van Ligten met een glimlach af.