1-0, 2-0, 3-0 Schalkwijk, 3-1 Pim Brouwer, 4-1 Schalkwijk, 4-2 Pim Brouwer, 5-2 Schalkwijk

4 november 2010 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - Door met name gebrek aan efficiëntie verloor zondag vijfdeklasser HDS de uitwedstrijd tegen Schalkwijk met 5-2. Beide ploegen konden voor rust eigenlijk niets afdwingen, al was HDS toch de beter voetballende ploeg en leek een ruststand van 0-0 geenszins verontrustend. Vanaf de 48ste minuut kwam daar verandering in. Schalwijk stoomde binnen 25 minuten op naar een 3-0 voorsprong, waarbij het er verdedigend voor HDS magertjes uitzag. In de 76ste minuut konden de Leersummers eindelijk iets terug doen en kwamen via een prachtig genomen vrije trap van Brouwer op 3-1. Maar wederom geknoei in de verdediging bracht HDS in de 81ste minuut op een 4-1 achterstand, waarna wederom Brouwer via een kopbal een treffer aantekende, 4-2. Een penalty in blessuretijd bepaalde de eindstand op 5-2. HDS-trainer Jan van Dalem: ,,We missen duidelijk de nodige effectiviteit waardoor het met name in de afronding niet goed gaat. We zullen hard moeten werken willen we niet in de ‘kelder’ terechtkomen.’’