Absoluut verdiende maar enigszins geflatteerde overwinning van DEV

30 september 2010 om 00:00 Voetbal

DEV 4

DALTO 1

1-0 Pieter Hegger, 2-0 René Okkerse, 3-0 Rick Andeweg, 3-1 Bob van Giesen, 4-1 Michael van Beuge

DOORN - De Doornse vierdeklasser DEV behaalde in de derby tegen DALTO uit Driebergen een verdiende, maar enigszins geflatteerde 4-1 overwinning. Al in de 3e minuut was het raak voor het thuispelende DEV dat via Pieter Hegger op een 1-0 voorsprong kwam. In de 17e minuut was het weer raak voor de ploeg van trainer Michel van Aken. Een prachtig schot van Michael van Beuge werd door René Okkerse keurig afgerond 2-0. DALTO dat continu achter de feiten aanliep moest in de 32e minuut lijdzaam toezien hoe Rick Andeweg, na prachtig voorleggen van Charles van Ligten de 3-0 binnensschoot. In de 37e minuut viel de aansluitingstreffer voor DALTO door Bob van Giesen. Na rust, met een tweetal wissels bij DEV (van Ligten en Andeweg beiden last van een spierblessure), viel in de 49e minuut de 4-1 door Michael van Beuge en ging eigenlijk de wedstrijd als een nachtkaars uit. DALTO dat grossierde in het missen van kansen en een in verdedigend opzicht tegenvallend DEV, zorgden voor een rommelige tweede helft met nauwelijks voetbal van enige importantie.