1-0 Focus, 2-0 Focus, 2-1 Pim Brouwer, 3-1 Focus, 3-2 Simon Brameijer, 4-2 Focus, 4-3 Pim Brouwer

16 september 2010 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - In de uitwedstrijd tegen Focus ‘07 uit Culemborg liep zondag vijfdeklasser HDS tegen een onfortuinlijke 4-3 nederlaag aan. Hoewel Focus in het eerste kwartier het betere van het spel had, straaltde daarna de Leersumse ploeg van trainer Jan van Dalem voetballend meer uit. Toch keek HDS door treffers in de 32ste en de 38ste minuut -geheel tegen de verhouding in- tegen een 2-0 achterstand aan. Een prima aanvallede actie in de 42ste minuut leverde de Leersummers de aansluitingstreffer op (2-1). Dat was ook de ruststand.

HDS startte de tweede helft met veel druk naar voren en nam Focus vroegtijdig in de tang. Toch stond een penalty in de 63ste minuut aan de basis van de 3-1 voorsprong voor de Culemborgers. In de 79ste minuut kwam HDS door een prachtige vrije trap van Brameiijer op 3-2 en was de wedstrijd eigenlijk weer volledig open. Maar een fout op het middenveld van HDS leverde de 4-2 voorsprong op voor Focus. De 4-3 door Brouwer (ver in blessuretijd) bleek uiteindelijk niet voldoende om nog iets aan de eindstand te veranderen.