Afbeelding
Voetbalvereniging DVSA

Voetbalclub DVSA krijgt driejarig sponsorcontract bij ING

19 juli 2020 om 15:10 Voetbal

AMERONGEN Voetbalvereniging DVSA krijgt een driejarig sponsorcontract bij ING. Dat maakte bondscoach van Oranje Leeuwinnen Sarina Wiegman en manager sportsponsoring Steven Sedee bekend op dinsdag 23 juni. DVSA krijgt dit sponsorcontract, omdat zij net als bijna 200 andere clubs in het voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal binnen hun vereniging verder te ontwikkelen.

Op basis van de inhoud van het voorstel heeft de jury DVSA geselecteerd als één van de zestig clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. De KNVB en ING hopen op die manier samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder te professionaliseren en ontwikkelen.

Dinsdag 23 juni ontving DVSA een uitnodiging om deel te nemen aan een online bijeenkomst, waarin goed nieuws bekend zou worden gemaakt. Tijdens de bijeenkomst werd de club ineens verrast door de komst van Sarina Wiegman, die het bericht kon brengen dat de club een sponsorcontract zou krijgen. 

Voorzitter voetbalclub DVSA, Rolf Hopman reageert op het nieuws: ,,Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van DVSA is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aankunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een vrouwenvoetbalvereniging oprichten met een vrouwelijke tak van bestuursfuncties binnen het algemeen bestuur, waarbij de teams groeien naar minimaal drie dames teams (selectie elftal, tussen team, recreatie team) aangevuld met het vrijdagavond 7x7 team en een 35+ team”.

Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman: ,,Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken."

advertentie
advertentie