SVL 1 - Nieuw Lekkerland 1

Voetbal Deel je nieuws

Zaterdag 1 februari 2020

 

Van de vijf basisspelers die de vorige wedstrijd node werden gemist konden er afgelopen

zaterdag weer twee opgesteld worden, Bart Bruijne en Walter Cremers.  Helaas ontbraken er nog een paar, maar het was weer een elftal waar wat mee kon.

Mathematisch geredeneerd zou je kunnen zeggen dat met dit team gemakkelijk van Nieuw-Lekkerland gewonnen moest kunnen worden als afgelopen zaterdag met een ‘gehavend’ team slechts met  0-1 werd verloren van de bovenste.

Hierbij hebben we ook nog goed in herinnering de uitwedstrijd in Nieuw-Lekkerland waarvan iedereen na afloop vond dat die niet verloren had hoeven te worden.

Vol verwachting werd er dus om half drie afgetrapt en we begonnen met:

 

Paul Emons, Bart Bruijne, Jeff van der Bult (Kevin van Leeuwen), Bastin Hofman en Dennis van de Weerd.

Walter Cremers, Rob van Eem en Alex van Eem (Mitchel de Vaal), en voorin Selçuk Albayrak, Ali Alkan (Jens van Doorn) en Willem Baaij.

 

Het werd onmiddellijk een levendige wedstrijd met aan beide kanten snel en behoorlijk goed voetbal. Met ook aan beide kanten vloeiende aanvallen met daaruit voortvloeiende kansen die het aankijken waard waren.

In de 14e minuut bijvoorbeeld toen na een meesterlijke actie van Willem Baaij met een daarop volgende voorzet de bal er maar net niet in ging. En een minuut later een inzet uit een corner die op de doellijn werd gestopt.

Ook Nieuw-Lekkerland verscheen enkele keren met vlotte aanvallen voor het Langbroekse doel, maar kon niet afronden.

Dat lukte in de 25e minuut wel aan SVL-kant, Selçuk Albayrak schoot de 2-0 binnen waar weer een geoliede aanval aan vooraf ging. En toen Alex van Eem in de 40e minuut  op een ietwat gelukkige manier de bal voor zijn voeten kreeg aarzelde hij niet en schoof de 2-0 binnen.

Jammer dat er in de laatste minuut voor de rust een opstootje ontstond waar Rob van Eem en Ali Alkan een gele kaart aan overhielden en de nr.4 van Nieuw-Lekkerland zelfs een rode.

Na de rust was het beeld van de wedstrijd veranderd en leek het soms zelfs of SVL niet tegen Nieuw-Lekkerland speelde maar ermee. Zoals in 51e en 52e minuut toen SVL een blitz-aanval uit de hoge hoede toverde die echter geen doelpunt opleverden.

En als de tegenstander een keer aan de andere kant verscheen stond Paul Emons steeds op de goeie plek om elk gevaar te keren.

In 66e minuut was het helemaal gedaan met Nieuw-Lekkerland toen Selçuk Albayrak zijn tweede liet noteren en SVL op 3-0 kwam.

Alex van Eem werd toen gewisseld en mocht Mitchel de Vaal nog meedoen. De wilskracht en overwinningsroes waren nog niet op en in de 78e minuut haalde Jens van Doorn die Ali Alkan was komen aflossen, uit en maakte de mooiste van deze wedstrijd: 4-0. Knalhard en van behoorlijke afstand.

Jeff van der Bult was intussen vervangen door Kevin van Leeuwen.

En ondanks de koude wind waren er zo’n 300 mensen komen kijken, dat doet ook goed.

Thijs.

 

Met deze overwinning heeft SVL de vijfde plaats weer in handen.

Volgende week uit naar Montfoort en als het enthousiasme en de werklust niet veranderen  kan ook die club zijn borst nat maken. Aanvang half drie.

 

“Goeie wedstrijd met veel inzet”, vond Mitchel de Vaal met wie we na afloop een praatje hielden. En hij was ook niet verrast over de uitslag gezien het resultaat van vorige week.

“Jij staat meestal niet direct in de basis, hindert je dat?”

“Ja natuurlijk, je wilt altijd voetballen en ik blijf er hard voor werken en zal nooit een training missen of er te laat zijn.” Hij zei het niet, maar je merkte aan hem dat hij er alles voor over had om weer aan het front mee te mogen strijden.

Hij zei nog wel: “Het is een fijne club waar ik me thuis voel omdat iedereen wat voor elkaar over heeft en ook omdat er onderling openlijk over elkaars tekortkomingen gesproken wordt, daar leer je van. Maar in de wedstrijden merk je wel dat wanneer het niet goed gaat we de kopjes te gauw laten hangen, dat is jammer.”

“Je komt vast uit een sportieve familie want je ouders zijn er ook altijd, vind je dat belangrijk?”  “Ja, dat vind ik fijn en ja, we zijn een sportieve familie.”

“Bedankt en een goed weekend.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30