SVMM spits Polle Westbroek (midden) had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn team Foto Rinus van Denderen

SVMM in slotfase Heuvelrugderby naar volle winst

10 november 2019 om 10:49 Voetbal

HEUVELRUG In de Heuvelrugderby tussen het thuisspelende SVMM en DVSA uit het naburige Amerongen leek het lange tijd uit te gaan zien naar het delen van de punten. Maar in een hectische slotfase was het de thuisploeg die genadeloos wist toe te slaan en met een 3-2 eindoverwinning drie belangrijke punten wist binnen te slepen. Een derby waarin het aan spanning zeker niet ontbrak en waar SVMM ditmaal, na een aantal nipte nederlagen, aan de goede zijde van de streep eindigde.

Huub van Aerssen

Voor beide ploegen stond er in dit Heuvelrugtreffen toch wel een en ander op het spel. Zowel SVMM als DVSA konden in de eerste periode van de huidige competitie nog niet echt overtuigen en hadden beiden de punten hard nodig. Een spannend voetbalmiddagje dus tussen de twee zaterdag vierdeklassers die vooraf gestelde doelen (top vijf en mogelijk een periodetitel) vooralsnog als 'utopisch' moeten beschouwen.

Op een sfeervol sportpark aan de Buurtsteeg in Maarn, waar supporters van beide verenigingen ruimschoots gehoor gaven aan de oproep om hun team te steunen, was het thuisploeg SVMM dat van meet af aan vol gas gaf en met name over de vleugels een sterke indruk maakte.

DVSA dat in die beginfase nauwelijks enige tegenstand van formaat toonde, werd geregeld ver teruggedrongen op eigen helft en zag in de 20e minuut SVMM op een verdiende 1-0 voorsprong komen door een treffer van de razendsnelle vleugelspits Guido Kersbergen, die een sublieme pass van centrumspits Polle Westbroek (op dreef) bekwaam wist af te ronden.

Nog geen kwartier later was het weer raak voor Maarn en stond wederom Westbroek aan de basis van de tweede treffer, waarbij ditmaal Thom Lalkens op maat werd bediend en de uitstekend keepende DVSA doelman Thom Wendling het nakijken gaf (2-0). Alhoewel DVSA het nog wel probeerde, bleef het aanvallend ver onder de maat en mocht blij zijn dat het 'slechts' bij een 2-0 ruststand bleef. Al met al een eerste helft die eenzijdig verliep en waarin SVMM veruit het beste van het spel toonde.

HERSTEL Alhoewel de thuisformatie ook bij aanvang van de tweede helft een frisse indruk maakte, leek DVSA zich geleidelijk aan te herstellen van de uiterst magere eerste vijfenveertig minuten van deze vermakelijke Heuvelrugderby. Met Leo van Eem (wissel voor Jasper van de Laan) kwam er meer aanvalskracht en organisatie in de ploeg van trainer Jan Diepeveen, wat zich in de 57e minuut dan ook vertaalde in de aansluitingstreffer door Robbert Pater op aangeven van Dion Kroesbergen (2-1).

Nog geen minuut later was het weer raak voor de gasten uit Amerongen die via aanvoerder Reinder Busstra de stand gelijk wisten te trekken (2-2). Een domper van jewelste voor SVMM dat weliswaar nog steeds over het beste van het spel beschikte, maar dat in tegenstelling tot de eerste helft niet meer wist om te zetten in daadkracht.

In een turbulente eindfase waarin alles leek te duiden op een voor beide ploegen onbevredigend gelijkspel, was het SVMM dat in de slotminuten van dit boeiende treffen de niet meer verwachte 3-2 wist te produceren door een strak en loepzuiver schot van Tom Geurtsen. Daar Westbroek in de extra tijd een 100 procent kans verzuimde om te zetten in een vierde treffer voor de thuisploeg, bleef het bij een benauwde 3-2 eindoverwinning voor de ploeg van trainer Fred Veenstra. Drie belangrijke punten voor een hard werkend SVMM en een enorme teleurstelling voor DVSA dat ook nog eens Kroesbergen kort voor tijd met een tweede, geheel onnodige, gele kaart (dus rood) het veld zag verlaten.

SVMM-trainer Fred Veenstra: ,,Op basis van het vertoonde spel in de eerste helft, waarin we ondanks de dik verdiende 2-0 ruststand nog een paar beste kansen lieten liggen, is de einduitslag voor ons bevredigend te noemen. Alhoewel DVSA een groot deel van de tweede helft het spel naar zich toe wist te trekken, hadden we in de eindfase de wedstrijd weer aardig onder controle en kreeg mijn team uiteindelijk toch loon naar werken."

,,Na een matig optreden in het eerste deel waarin we ruimschoots tekort kwamen en met name de instelling ver te zoeken was, hebben we in de tweede helft meer risico genomen wat uiteindelijk resulteerde in een tweetal prima treffers. Jammer dat we in de slotfase alsnog onderuit gaan. Een teleurstellende afsluiting van een magere eerste periode", aldus DVSA-trainer Jan Diepeveen.

DVSA aanvoerder Reinder Busstra (oranje shirt) toonde ondanks de nederlaag inzet en karakter
SVMM supporters betuigden gedurende  de wedstrijd met ludieke en verbale acties morele steun aan hún 'helden' uit Maarn