Wouda en Frederik, daarachter de wedstrijdleiding
Wouda en Frederik, daarachter de wedstrijdleiding Leo T.K.

Wintercompetitie Doornse GC

11 december 2023 om 19:24 Sport Deel je nieuws

Zondag 10 december werd de 2e editie van de wintercompetitie gespeeld op de gezelligste baan van Nederland!!

De vooruitzichten voor deze dag waren niet gunstig. Veel regen en veel wind. Maar zoals zo vaak viel het alleszins mee en konden we af en toe zelfs genieten van een (laagstaand) zonnetje.

De bedoeling van deze competitie is, dat je je score ten opzichte van de vorige edities gaat verbeteren. Dit lukt de meesten in het begin wel. Aan het eind van de reeks wedstrijden wordt dat natuurlijk wat moeilijker. Iedereen (volgens mij) lukte dat vandaag ook en dat was te merken aan de opgewekte stemming op de 19e hole.

Ik speelde in een flight met 3 kanjers. Wouda werd 1e, Arnoud, die een shoot out moest spelen met Frederik om de 1e plaats en Anette, die zich aanzienlijk verbeterde. Ikzelf speelde als een opa, zoals het hoort als je net opa geworden bent. Fredrik kon zijn zenuwen wat beter in bedwang houden dan Arnoud, waardoor hij eerste werd op  hole 1 waar de shoot out plaats vond. Dit was hij wel verplicht, omdat hij op “onze” Korps (mariniers)-verjaardag, de eer hoog moest houden. Ook Wouda deed haar plicht en speelde heel ouderwets stabiel naar de overwinning.(Ondanks veel ballen die te kort waren).

Al met al een heerlijke wedstrijddag met natuurlijk dank aan de baanverzorgers die het mogelijk maakten dat we op de zomergreens konden spelen. Ook dank aan de organisatie, Carin en Edie, en heel veel beterschap voor Frans, die er normaal ook bij is.Tot volgend jaar op 21 januari voor de 3e wintercompetitiedag.

Uitslagen.

Neary Heren: Clinton

Neary Dames: Addy

Dames: 

1. Wouda 68/50               

2. Carin 91/57               

3. Marjolijn 71/58

Heren:   

1. Frederik 71/52               

2. Arnoud 61/52               

3. Dick 65/55

Henk Waelpoel

advertentie
advertentie