Peter ziet Hemur Enge 1 winnen in Kesteren
Peter ziet Hemur Enge 1 winnen in Kesteren Hemur Enge

Hemur Enge wint ook eerste uit-wedstrijd

26 november 2023 om 12:38 Sport Deel je nieuws

KESTEREN – Op een mooie korfbalmiddag betraden de door Technivorm gesponsorde spelers van Hemur Enge 1 de zaal in Kesteren voor een krachtmeting tegen Kesteren 3.

De openingsfase van de wedstrijd was veelbelovend voor Hemur Enge 1, met Gerina die al snel het eerste doelpunt op het scorebord zette vanuit de aangeefpositie, dankzij een prachtige pass van Lisanne. Het was een vroege voorsprong die de toon zette voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Lisanne voegde snel een tweede doelpunt toe aan het totaal met een doeltreffend afstandschot, gevolgd door Diane die een knappe doorloopbal afrondde, waardoor de voorsprong werd uitgebouwd tot 0-3. Kesteren 3 liet echter zien dat ze niet van plan waren zich zomaar gewonnen te geven, met doelpunten van de dame en heer van Kesteren die de achterstand verkleinden tot 3-4.

Jeroen liet zijn scherpte zien met een afstandsschot dat de marge weer vergrootte. Beide teams bleven echter in elkaars vaarwater, en met doelpunten aan beide zijden, waaronder een strafworp benut door Diane en daarna een prachtige diepe pass van Rob die resulteerde in een doelpunt van Diane, ging de wedstrijd de rust in met een stand van 8-7 in het voordeel van Kesteren 3. Dit was eigenlijke een vreemde ruststand, want het was Hemur Enge die een veel sterkte spel liet zien, maar de ploeg was niet zo gretig en de afronding liet te wensen over.

Na de rust hervatte Philip de strijd met een afstandschot die de stand weer gelijk trok. De heer van Kesteren zorgde echter snel voor een nieuwe voorsprong met een doelpunt van afstand. Dit was alleen het laatste echt wapenfeit van Kesteren.

Hemur Enge 1 toonde veel meer pit en teamwork en de korf werd nu eindelijk wel gevonden. Met Jochem die een doorloopbal benutte en doelpunten van Rob, Diane en Jeroen die de voorsprong vergrootten. Wissels, zoals Erwin voor Jeroen, Britt voor Clarissa, Isabella voor Diane en Dajo voor Rob, hielden de energie hoog en zorgden voor frisse impulsen in het spel.

De wedstrijd eindigde met een overtuigende overwinning voor Hemur Enge 1, waarbij Britt het laatste doelpunt scoorde met een mooi afstandsschot. De eindstand was 10-17, waarmee Hemur Enge 1 triomfeerde.

Doelpunten: Diane 4, Jeroen 3, Rob 3, Gerina 2, Lisanne 2, Philip 2, Britt 1, Jochem 1

advertentie
advertentie