Een tevreden interim trainer John van Loen na afloop van de wedstrijd
Een tevreden interim trainer John van Loen na afloop van de wedstrijd Foto Rinus van Denderen

Knappe overwinning SVL

27 mei 2018 om 10:08 Sport/sport

LANGBROEK Door de 2-1overwinning van SVL op GJS uit Gorkum ontliep de ploeg van interim trainer John van Loen rechtstreekse degradatie en verwierf zich een plaats in de nacompetitie. Met name door een drietal overwinningen in de laatste fase van de competitie, doet SVL nog steeds mee en hoopt via de nacompetitie behoud in de eerste klasse te continueren. Alhoewel er goed gerekend diende te worden, moest SVL zelf voor de winst gaan om allerhande speculaties uit de weg te gaan.

Ondanks het feit dat SVL van meet af aan de wedstrijd onder controle had en in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong kwam door Rob van Eem, bleef GJS gevaarlijk in de omschakeling en zag dat kort voor rust beloond met de gelijkmaker. Dat leverde een ruststand op van 1-1.

Ook in het tweede deel een met veel overtuiging spelende thuisploeg die tal van geboden kansen verloren zag gaan. Pas in de slotminuut van de reguliere speeltijd slaagde SVL er in om via Robin Janssen de winnende treffer binnen te schieten (2-1), waarmee een plek in de nacompetitie definitief werd. Op zaterdag 2 juni is in de eerste ronde Brederodes de tegenstander van de Langbroekers.