Afbeelding
Innovatietafel Toerisme Heuvelrug

Ondernemers en gemeente Heuvelrug steunen komst Vuelta

Sport/sport

HEUVELRUG De kandidatuur van Utrecht voor de start van de Vuelta d'Espana in 2020 kan rekenen op brede steun van de gemeente en ondernemers op de Utrechtse Heuvelrug. De mogelijke komst van de Spaanse wielerronde naar de provincie Utrecht wordt niet alleen gezien als een kans om de regio toeristisch beter op de kaart te zetten, maar ook om de verbindingen tussen stad en buitengebied verder te verduurzamen en Utrecht te profileren als aantrekkelijke vestigingsregio voor bedrijven.

,,De komst van de Vuelta biedt een unieke kans om de economische vitaliteit en leefbaarheid van de Utrechtse regio nieuwe impulsen te geven." Met die oproep sluiten de ondernemers en gemeentes van de Heuvelrug zich aan bij de inspanningen van onder meer het Business Peloton Utrecht en de gemeente Utrecht om de financiering voor de kandidaatstelling van het evenement rond te krijgen.

De Innovatietafel Toerisme Heuvelrug is één van de organisaties die de kandidatuur steunt. ,,Veel meer dan eerder bij de Giro in 2010 en de Tour de France in 2015 biedt de Vuelta de mogelijkheid om de provincie als geheel te laten zien", zegt voorzitter Henk Veldhuizen van de Innovatietafel en scheidend wethouder in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. ,,Het voorlopige parcours over 100 kilometer door negen gemeentes in de regio levert daarbij allereerst mooie plaatjes op, die de hele wereld over gaan. En geeft zo meteen de mogelijkheid te werken aan betere spreiding van bewoners en bezoekers over de hele provincie. Maar onze ambitie reikt verder: via de Vuelta kunnen we de regio op de kaart zetten als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. Door onze goede en duurzame infrastructuur, is de fiets daarbij bij uitstek het middel."

Op maandag 28 mei staat de financieringsaanvraag voor de Vuelta op de agenda van Provinciale Staten.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30