Vroeger en Nu zomeravondwandeling: ‘Rondom huidig Dennenburg’

18 mei 2018 om 23:18 Sport/sport Deel je nieuws

Vanaf de Middeleeuwen is het landgoed Dennenburg van grote invloed geweest op de ontwikkeling van Driebergen-Rijsenburg. De Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu organiseert op woensdag 30 mei een zomeravondwandeling gewijd aan dit landgoed.

Tijdens de wandeling wordt aan de hand van plaatmateriaal een beeld gegeven van de invloed  van landgoed Dennenburg op Driebergen-Rijsenberg, en de monumentale resten die daar al dan niet van zijn overgebleven. Het huidige landgoed maakt geen deel uit van de wandeling. Gids tijdens de wandeling is Dick Vlot, die als civieltechnisch ingenieur verspreid over heel Nederland 50 jaar werkzaam is geweest op het gebied van het bouwkundig restaureren van monumenten.

De wandeling begint om 19:00 uur op de Engweg/hoek Kloosterlaantje en zal lopen langs het huidige Dennenburg, het park Welgelegen, de Oranjelaan en de kop van de Traay, om via de Cultuurhoek en de Immanuëlkerk tussen 20:30 en 21:00 uur weer te eindigen bij  het startpunt. De deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Goede wandelschoenen worden aangeraden.

‘Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu’ is het Centrum voor Cultureel Erfgoed in Driebergen-Rijsenburg.

advertentie
advertentie