Afstandsschot van Paul Kraan
Afstandsschot van Paul Kraan KCD

KCD blijft heer en meester op Sportpark Tuilland

Sport/sport Deel je nieuws

Na een feestdagenbreak van twee weken stond er weer een wedstrijd op het menu voor het eerste team van KCD. Ditmaal kwam SGV uit Culemborg op visite. In het verleden hadden de Doornse korfballers altijd hun handen vol aan de Culemborgers, maar langzamerhand komt er een duidelijk verschil tot uiting. Het team van trainer/coach Louis de Laat heeft de zaalperiode gebruikt om tot een eenheid uit te groeien en op het veld werden koplopers Hebbes en Hemur Enge in Doorn gedecideerd verslagen. De nieuwe koploper KIOS was in Sibculo een maatje te groot voor KCD, maar op het eigen vertrouwde veld was de ploeg weer heer en meester waarbij iedereen weer tot scoren kwam.

SGV was al snel op achtervolgen aangewezen. Van 2-2 werd het in korte tijd 6-2 en vanaf dat moment dicteerde de groen witte formatie de wedstrijd. SGV scoorde wel van tijd tot tijd maar tot de rust was de controle geheel aan de zijde van KCD: 11-5.

De thee had de ploeg blijkbaar geen goed gedaan want na de hervatting liep alles aanvankelijk een stuk stroever en dat gaf de bezoekers gelegenheid de spanning enigszins terug te brengen: 11-7. Een belangrijke goal van Sanne Beishuizen na ruim 10 minuten doorbrak echter de impasse en zonder tot een gala voorstelling te komen werden de punten –wederom- in eigen huis gehouden: 17-11.

Daarmee heeft KCD de aansluiting met de middenmoot gemaakt. Er resteren nu na de Pinksteren uitwedstrijden tegen de twee zwakke broeders in deze klasse waarna 2 juni thuis de competitie afgesloten kan worden. Als deze drie wedstrijden worden gewonnen kan KCD terugzien op een fantastisch voorjaar!

Goals gemaakt door Gert Willigenburg (5), Sanne Beishuizen (2), Nienke Schneider (2), Joyce Verhoef (2), Mees Hoekman (2), Lisanne Briedé, Jort van Burken, Sybren van Burken en Bo Rune Verheijen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 1 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 14 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen gisteren
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27