De gelijkmaker door Olaf Vernooij (derde van links) wordt uitbundig gevierd
De gelijkmaker door Olaf Vernooij (derde van links) wordt uitbundig gevierd Foto Rinus van Denderen

HDS opnieuw aan kop in de zondag vierdeklasse H

13 mei 2018 om 19:57 Sport/sport

LEERSUM In een zeer beladen wedstrijd tussen kampioenskandidaten HDS en Zeist, trok de thuisploeg in Leersum uiteindelijk aan het langst eind en nam met de 2-1 overwinning de koppositie weer over van streekgenoot Zeist. HDS trainer Jacco Kampert: ,,Wat een emotie en wat een spanning. De druk die er op deze wedstrijd stond, zag je terug bij de spelers die er niet in slaagden het goede niveau van de laatste weken te halen. Dat maakte dat er van goed voetbal nauwelijks sprake was. Maar het enige wat uiteindelijk telde waren de drie punten en de koppositie op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden voor de boeg een uitstekende uitgangssituatie om mogelijk al komend weekend de titel veilig te stellen. Een compliment voor de ploeg voor de wijze waarop de overwinning tot stand is gekomen, waarbij werklust en het geloof in eigen kunnen de boventoon voerden".

Zo'n kleine vijfhonderd toeschouwers waren getuige van een echte '(kampioens) kraker', waarin thuisploeg HDS al in de 9e minuut op een 0-1 achterstand kwam, ondanks het betere veldspel van de Leersummers. Maar nog geen tien minuten later was de stand alweer gelijk door een treffer van Olaf Vernooij (1-1). Alhoewel HDS nog tal van kansen wist te creëren en voetballend het betere van het spel had, bleef het onrustig en werd er gerust met een 1-1 tussenstand waarbij Zeist vanaf de 39e minuut met een man minder op het veld stond vanwege een rode kaart.

Ook in het tweede deel bleef het voetballend beneden het gewenste niveau en duurde het tot aan de 86e minuut voordat HDS er eindelijk in slaagde om via Wilco van Drie de 2-1 binnen te schieten, tot grote opluchting van alles en iedereen met een rood-wit hart. Alhoewel Rudy Hack kort voor tijd het veld moest ruimen (rode kaart en een schorsing voor het eerstvolgende duel) en een kort opstootje in de kiem werd gesmoord, bleef HDS de wedstrijd controleren en was de ontlading groot na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Hamersveld. Als HDS komend weekend (zondag 20 mei) in Utrecht wint van Rivierwijkers, mag het zich kampioen noemen van de zondag vierde klasse H.