Afbeelding
import

DEV eenvoudig langs GVC

13 mei 2018 om 11:50 Sport/sport

DOORN Kampioen in de zaterdag vierde klasse H DEV, toonde ook in de uitwedstrijd tegen de studenten uit Wageningen (GVC) dat het terecht de titel verdiend. De uiteindelijke 0-3 overwinning had eigenlijk vele malen hoger kunnen en moeten uitvallen gezien de vele kansen die de kersverse kampioen echter niet wist te benutten. DEV trainer Michel van Aken: ,,Naast de vaste kern heb ik een aantal spelers opgesteld die het seizoen niet veel aan de beurt zijn geweest, maar zeker een bijdrage hebben geleverd aan ons kampioenschap. Alhoewel we veruit het beste van het spel hadden, waren we onzorgvuldig in de afwerking, waardoor we 'slechts' tot drie treffers kwamen. We willen de laatste wedstrijden waardig en sportief afsluiten, ook al is de competitie voor ons al gelopen".

In een matige eerste helft waarin DEV vergat geboden kansen om te zetten in doelpunten bleef het na vijfenveertig minuten speeltijd bij een 0-0 ruststand. Met meer scherpte in de ploeg deed DEV in het tweede deel wat er van een kampioen verwacht mocht worden en liep geleidelijk aan uit naar een uiteindelijke 0-3 eindstand door doelpunten van respectievelijk Ross v/d Wulp en twee maal Tim Werkhoven. Op zaterdag 19 mei aanstaande zal DEV in de thuiswedstrijd tegen Ede/Victoria worden gehuldigd als kampioen in de zaterdag vierde klasse H en zal na afloop van de wedstrijd de kampioensschaal door de KNVB worden overhandigd.