SVL vleugelspits Willem Baaij was in de afwerking vaak te slordig
SVL vleugelspits Willem Baaij was in de afwerking vaak te slordig Foto Rinus van Denderen

SVL hard onderuit tegen Woudenberg

6 mei 2018 om 21:12 Sport/sport

WOUDENBERG In een wedstrijd die zeker niet het predicaat 'bloedstollend' verdiende, verloor zaterdag eersteklasser SVL het degradatieduel tegen Woudenberg met 2-0 en lijkt daarmee rechtstreekse degradatie niet meer te kunnen voorkomen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg en vier punten achter naaste concurrent Woudenberg blijft de formatie uit Langbroek hekkensluiter in de eerste klasse C.

In een zeer matige eerste helft waarin van enig hoogstaand voetbal zeker geen sprake was, bleken beide ploegen weliswaar aan elkaar gewaagd, maar had thuisploeg Woudenberg het betere van het spel. En dat kleine verschil in uitvoering werd in de 44e minuut beloond met de 1-0 voorsprong voor de thuisformatie die ook als enig hoogtepunt van de eerste helft kon worden aangemerkt. In het tweede deel bleef een slordig spelend SVL continu achter de feiten aanlopen, ondanks een paar aardige scoringsmogelijkheden voor de Langbroekers.

Woudenberg stond echter als een huis, hanteerde vaak de lange bal en kwam door een fout in de defensie van SVL kort voor het eindsignaal op 2-0. Daarmee was de wedstrijd gelopen, deed Woudenberg goede zaken en blijft het degradatiespook SVL op de hielen zitten.